Brazilie 2

Ola!!!!!!

We zitten nu echt in een paradijsje!!! Maar we zullen weer even verder gaan waar we de vorige keer opgehouden zijn.....

Onze avond in Salvador was maar kort, we waren echt moe en hebben s´avonds een leuk restarantje opgezocht en heerlijk gegeten. De taal is toch wel een btje een probleem, de meesten spreken echt geen engels en zoals jullie weten is ons Portugees nou ook niet echt geweldig?! In het restaurant was dat dus ook wel lachen, een menukaart in het Portugees, toch maar iets bestellen en dan maar hopen dat we geen ingewanden, hersenen of andere onsmakelijkheden op ons bord kregen!! Gelukkig hadden we alle twee een heerlijk gerecht, kip en lams met wat aardappeltjes en linzen, nix mis mee toch?!!!!

Na een goeie nacht weer redelijk op tijd opgestaan (op een of andere manier zijn we hier altijd rond 9 uur wakker, daar had ik thuis nou nooit last van?!) en de boot naar Morro de Sau Paulo gepakt. Was nog best even een tochtje, zo´n 2 1/2 uur en als je dan ook nog eens het idee hebt dat bij de volgende golf je ontbijtje eruit gaat komen,is dat toch best lang!!!!

Maar die misselijkheid was snel weer over toen we voet zetten op dit geweldige eiland!!! Tis hier echt prachtig!!!!! Geen auto´s, al het vervoer, koffers, rugzakken, eten, drank, alles gaat hier met de kruiwagen, waar ze dan ook heel grappig op de zijkant TAXI op hebben geschilderd. Alleen maar zandweggetjes en mooie huisjes, vriendelijke mensen en een heerlijk strand!!!

Helemaal geweldig dus!!! 

Zaterdag hebben we een onwijs mooie wandeling gemaakt door het regenwoud. We waren van plan om even een stukje te gaan lopen om het eiland even te bekijken en een waterval te zoeken die hier op ongeveer 20 minuutjes vandaan zou moeten zitten.......Na een tocht van 4 uur waren we dood moe weer terug in ons hostel, maar het was echt geweldig!!! We zijn door het gedeelte van het dorp gegaan waar de lokale mensen wonen, het zijn echt super vriendelijke mensen, waar we fruit aangeboden kregen van de lokale mannen en waar we een meisje van een jaar of 6 tegenkwamen die ons per se het hele dorp wilde laten zien!! Ze bleef maar praten en wij natuurlijk geen idee waar het allemaal over ging maar het was zo schattig!! Daarna bij mensen kokosmelk uit de kokosnoot gedronken en ook die vrouw bleef maar vertellen over vanalles en nog wat, op den duur begrepen we wel dat ze het over de waterval had en over een stuk strand waar we echt heen moesten en haar man en dochter zouden met ons meelopen om de weg te wijzen.  Dus wij op weg, geloof wel dat we de niet toeristische route hebben genomen, dwars door het regenwoud heen, over super smalle paadjes de bergen op en af, waar je dan weer moest oppassen dat je niet uitgleed en meteen een paar meter verder naar beneden lag. Het was echt super!!!! De waterval was achteraf niet zo spectaculair maar de tocht erheen en terug een heel stuk over het strand waren echt ontzettend mooi!!!!

De foto´s volgen nu echt snel, ik weet dat ik dat de vorige keer ook al zei, maar we zijn de USB kabel in het hostel vergeten helaas, anders hadden we er ook al wat tussen het hele verhaal kunnen zetten, want ik zie nu dat het wel een hele lap tekst is geworden........sorry!!!!

Ik zal het nu ook maar snel gaan afronden dan! Gister hebben we lekker rustig op het strand gelegen en vandaag hebben we ook weer een super mooie wandeling gemaakt, maar daar zal ik jullie nu even niet meer mee lastig vallen, dat horen jullie dan de volgende keer weer!!! En dan zijn er echt de eerste foto´s!!!!!

Dikke kus!!!!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer