Brazilie 4

Oi !

Weer nieuwe foto´s: bij album Morro nog meer, en een nieuw album Lencois.

Eindelijk aangekomen in Porto Seguro. Maar dat heeft wel even geduurd, we zijn gisteren uit Lencois vertrokken, eigenlijk wilden we nog wat langer blijven, maar de tijd begint te dringen (nou ja..). De bus van 13.00 uur genomen en het duurde 7 uur voor we weer in Salvador waren aangekomen. Dat zou best sneller kunnen, als de brazilianen hun wegen wat beter zouden onderhouden. De snelweg is een soort B-weg in Nederland, maar dan met om de haverklap gaten in de weg; de bus zigzagt de hele tijd zo´n beetje om de gaten heen. Vanuit Salvador hebben we helaas niet onmiddelijk aansluiting, en ook niet naar onze bestemming dus twee en een half uur wachten om de bus naar Ilheus te nemen (halverwege naar naar Porto Seguro). Weer 7 uur in de bus vanaf 11 uur savonds. Wel een hele mooie bus, de rode loper ligt uit en de stoelen zijn een soort luxe vliegtuigstoelen. We krijgen ook een dekentje en een koptelefoon. Wij ons verheugen op de film, maar helaas: Portugees. In dat taaltje beginnen we ons een beetje te redden, het lijkt wel soms op spaans maar dan net anders: dos is dois en alle klinkers worden meer uitgesproken. Wat luier, zeg maar. Heel grappig is ook dat je groet met: Oi (of Ola, of bon dia) en dag zegt met Ciau! Ok, redelijk kunnen slapen en aangekomen in Ilheus. Gelukkig kunnen we dan nog kaartjes kopen een half uurtje later. Dat gaat trouwens heel officieel, je moet je naam invullen en je paspoortnummer en dan krijg je twee kaartjes: een toegangskaartje voor de bus en voor het busplatform. Eerst langs de meneer (of de automaat) voor het busplatform, dan geef je je kaartje af bij de buschauffeur en dan mag je naar de meneer van de bagage. Er gaat dan een sticker met een nummer op je rugzak en krijg je zelf ook zon sticker. Dan kan je gaan zitten, en zit je dan eindelijk dan komt er een meneer de bus in die een streep nog op je kaartje zet. Beetje bureaucratisch? Wel veilig in ieder geval.

Dus weer zeven uur in de bus gezeten en onderweg wel heel mooie omgeving, eerst nog een beetje mistig en dat maakt het wel heel mysterieus. Regenwoud en dan weer stukken veeland waar gouchos te paard het vee naar waterplassen drijven.

Aangekomen zijn we moe, en worden we besprongen door een meneer die een aanbieding heeft voor zijn hotel: Shangrila. Goede naam. Hij heeft familie in Nederland wat toch wel heel erg bekend staat om zijn kaas (ok klopt), whiskey (???) en chocola ???. We bieden weinig weerstand en gaan maar akkoord maar het blijkt gelukkig wel goed te zijn. Lekker zwembadje, tv (begrijpen we toch niets van maar toch), goede bedden en een uitgebreid ontbijt met 15 soorten kaas -ik moet het nog zien-. Voor maar 7 euro 50 p.p.

Ok weer genoeg, we gaan wat eten. En mailtjes zijn welkom hoor, hoe is het in Nederland??

Groeten, kussen etc  

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer