Equador 3

We hebben twee uurtjes tussen de bussen door, dus kunnen we mooi ff weer verhaaltje doen. Het treintje van Riobamba naar Alausi was echt een belevenis; vroeg in de ochtend, heel erg koud dus vijf lagen aan, op het dak van een goederenwagon gaan zitten. Dat is dus Tren de Dorado, een treintje dat al 80 jaar rijdt en toen een technisch hoogstandje was, omdat niemand dacht dat ze de trein rond een berg konden aanleggen: The Devils Nose. Het duurde maar liefst 7 uur en in het begin was het echt heel koud, maar later brak de zon goed door en werd het dus vreselijk warm. Langs de trein stonden telkens kinderen te zwaaien naar die trein met alleen maar toeristen op het dak maar langzamerhand kwamen we erachter waarom, het was ze te doen om snoep! Toen iedereen daarachter was, werden er veel lollies verkocht  door de verkopers die op het dak rondliepen! Was wel erg leuk! En dan de bochten over de devils nose! Echt langs afgronden gegaan waar we dan maar liever ff de andere kant op keken.

Vanuit Alausi de bus naar Cuenca genomen, de bus vol met toeristen en met een man of 8 gingen we naar een hostel dat goedkoop was. Helaas visten we achter het net want de rest had wel een kamer maar toen was het vol. Gelukkig was er een ander hostel vlakbij en wij snel lekker slapen. Later kwamen we een paar uit t andere hostel tegen en ze vertelden dat het bed aan spiraaltjes aan elkaar hingen en dat ze geen warm water hadden. Wij hadden wel een goed hostel met tv en goede badkamer. Wij het stadje verkend, was echt wel mooi, veel oude coloniale gebouwen weer. Ook veel marktjes gezien en lekker gegeten! 1 keer in een populair restaurant en een keer italiaans, maar dan echt heel goed. We hebben ook een dag een tripje gemaakt naar national park Cajas, het is een bergachtig gebied met 242 meertjes en waar ook nog 20 condors leven. Eerst gingen we met zn tweeen met een gids naar een lager gelegen meer en dat stond bekend om zn vogeltjes o.a. toekans, maar we hebben echt niets gezien. Bleek dat er teveel zon was voor ze ofzo. Wel een oude duitse bierfabriek gezien, ook leuk. Maar de omgeving was wel mooi. Daarna zijn we een stuk hoger gegaan; op ongeveer 4000 meter in drie uur rond een meer gelopen, gelukkig liep de gids heel langzaam, want we waren na elke inspanning buiten adem van de ijle lucht. Langs een bos met bomen die elk meer dan 1000 jaar oud waren en mooie rare planten gezien. Geen condors gezien helaas.

Toen nog lunchen, het was al 3 uur ofzo. Equadoriaanse lunch= varken met rijst en wat groenten. Of forel ipv varken, in deze valei althans. Langs de kant van de weg waren veel varkens aan t spit te zien, en toen we terug gingen waren ze allemaal bijna op. Savonds nog de kroeg in geweest maar we waren echt moe en verbrand dus toch maar naar bed.

Vanuit Cuenca weer de bus naar Loja en vandaar naar Vilcabamba en daar hebben we twee dagen in een heel erg relaxed hostel gezeten dat uitkeek over het dorp. We hadden een heel mooie kamer met hangmatjes op het balkon, het eten was fantastisch, je kon film kijken, poolen en er was een erg mooi lagoon-achtige zwembad. Vandaag heb ik dus een full body massage gehad en Sandra een Reiki-Chakra-Aura-sessie. Alleen we waren al uitgecheckt, dus ik kon niet meer douchen dus ik zit nu riekend naar amandelolie dit te tiepen. En we moeten nog tot vrijdagmiddag! Straks nemen we de bus naar Piuso (ik weet niet of ik t goed schrijf) in Peru, dan weer een bus naar (ik weet de naam ff niet) en dan richting jungle! Tot hopelijk snel, en we vinden alle mailtjes en berichten in het gastenboek elke keer weer leuk!

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer