Laos 1

Sabaidi!!!

Heerlijk om weer in het zonnetje en de warmte te zitten!!!! Gisterochtend vroeg vertrokken uit Hue, om 6 uur stonden we nog in de kou op onze bus te wachten. De rit was verder prima, met een btje oponthoud aan de grens door al het geregel voor de visa, de weg was verrassend goed en zoals afgesproken waren we rond 16.00 in Savannakhet, beter had het niet gekund!!!

Onderweg merkte je meteen een heel verschil met het drukke Vietnam. Zodra we de grens over waren was er haast geen verkeer meer, behalve dan wat koeien en geiten die van de weg getoeterd moesten worden, wat een rust!!!!!

Savannakhet is nog een van de grotere steden in Laos maar zelfs hier zit alles op loopafstand. Gisteravond een biertje gedaan langs de Mekong rivier met een prachtige zonsondergang en vandaag door de "stad" gewandeld, langs de bank gegaan en de bus geregeld voor morgen. Er zijn in Laos geen geldautomaten dus pinnen zit er voorlopig niet in. Gelukkig kom je met een cash advance op je credit card en de nodige traveller cheques een heel eind! Laos is weer voor het grotendeel buddhistisch en dat merk je meteen. Er staan in ons buurtje alleen al 3 grote Wats (tempel) waar je veel monikken ziet rondlopen, jong en oud in alle kleuren oranje en bruin die je maar kan verzinnen. Heb alweer wat pogingen gedaan om er nou eens eentje echt mooi op de foto te krijgen, maar helaas is dat nog niet zo makkelijk, ik zou het natuurlijk ook gewoon eens kunnen vragen aan eentje...........??!!!

Morgen richting het zuiden en we hebben al gelezen dat internet er daar echt niet meer in zit, dus zodra we weer terug richting noorden gaan horen jullie het weer!!!

Wij gaan lekker relaxen!!

Liefs

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer