Maleisie 3


Kuala Lumpur???? Ja, dat dachten wij ook toen we in Kuching aankwamen en te horen kregen dat we daar geen visum konden regelen voor Indonesie, maar daarvoor naar Kuala Lumpur (!!) moesten!!!

De vlucht van Kota Kinabulu naar Kuching was op zich prima, alleen was het vliegveld in Kota Kinabulu echt een ramp. Misschien kwam het door de verbouwing, of misschien is het daar altijd zo'n chaos, maar we hebben echt het geduld uit onze tenen moeten halen om rustig te kunnen blijven! Het duurde allemaal een eeuwigheid en dan sta je daar te wachten, staan ja, in een rij met weet ik hoeveel andere mensen die continu door je heen willen lopen, over je heen willen kruipen en het liefst van allemaal gewoon bovenop je willen gaan staan, verschrikkelijk!!!!
Na het inchecken moesten we tot onze verbazing ook weer door de immigratie, want blijkbaar is Sabah (oostelijk deel van maleisisch borneo) op een of andere manier toch weer wat anders dan Sarawak (westelijk deel van maleisisch borneo)??! Dus bij aankomst ook weer opnieuw door de douane heen en weer een heel verhaal invullen op je immigratiekaart en na weer wachten kwamen we dan eindelijk als allerlaatste het vliegveld uit en zijn we snel in een taxi gestapt naar het hostel, het was ondertussen al laat dus maar meteen bed in!!!
De volgende dag zijn we meteen op zoek gegaan naar het Indonesisch Consulaat, wat we gelukkig ook redelijk snel gevonden hadden, daar aangekomen kregen we dus te horen dat we daar geen 60 dagen visum konden krijgen voor Indonesie, het consulaat verstrekt alleen visa aan de lokale bevolking, en hoezeer we ook ons best doen, daar vallen wij helaas nog steeds niet onder. Er werd ons verteld dat we dit in Kuala Lumpur of Singapore wel konden regelen. Plus was het ook niet mogelijk om over land terug te reizen naar Pontianak (Kalimantan, Indonesie) vanaf hier, omdat er bij de landsgrens al helemaal geen visa worden afgegeven, dus ook geen 30 dagen visum, wat je normaal wel ter plekke bij aankomst kan regelen in Indonesie.

Daar ging ons plan dus, we konden in Kuching en geen 60 dagen visum krijgen en we konden ook niet terug naar Pontianak om vanuit daar door te vliegen naar Semarang, wat onze bedoeling eigenlijk was, om zo Jakarta te vermijden en meteen door te reizen naar onze bestemming, Boroburdur en Prambanan bij Yogjakarta!!! Dus wat nu..................

Na wat drankjes en sigaretjes en een hoop informatie van de reisbureaus hebben we dus maar besloten om naar Kuala Lumpur te gaan, daar ons 60 dagen visum te regelen en dan zo snel mogelijk door te gaan naar Jakarta. Het kost wat meer en helaas moeten we dan toch weer door Jakarta, maar ja weinig andere keus! De mevrouw van het reisbureau garandeerde ons dat de visumaanvraag in KL niet langer dan 2 werkdagen zou duren, we hebben nog voorgesteld om even te bellen naar de ambassade in KL om het te checken maar dat was niet nodig, ze wist het 200% zeker. Dus we hebben ook meteen ons ticket voor KL naar Jakarta geboekt, maandag zitten we dus eindelijk weer in Indonesie voor 60 dagen............dachten we....................

Kuching was wel een erg leuke stad!!! We hebben daar nog wat rond gedwarreld en het heeft een erg fijn sfeertje! De Sarawak rivier loopt dwars door de stad heen, dus je hebt een gezellige boulevard langs de rivier met allemaal eettentjes enzo, erg gezellig!! Ook staan er nog een hoop mooie koloniale gebouwen en er zijn een hele hoop musea, wij hebben woensdag nog het Sarawak museum bezocht, wat zeker de moeite waard was, zo hebben we toch nog iets gezien van Kuching!
Chinatown heeft een ontzettend gezellig winkelstraatje en de hele stad zit vol met souvenir shops en antiek winkeltjes, dus weer even lekker geshopt en maak jullie thuis niet druk, jullie worden zeker niet vergeten!!! ;-)

Donderdag zijn we naar Kuala Lumpur gevlogen, wat een stad!!!! Wat een drukte en wat een hoop verkeer!!! Ingecheckt in ons hostel en meteen naar de Indonesische Ambassade gegaan. Na veel gedoe om een taxi te kunnen krijgen, schijnbaar werkt het hier niet om gewoon je hand op te houden, hoe het dan wel moet, daar zijn we nog niet helemaal uit, maar goed , daar eindelijk aangekomen moesten we nog even wachten omdat de Ambassade tussen de middag gesloten was en om 2 uur zou ie weer opengaan.
20 Minuten later en nog wat wachten in de rij werd ons tot onze verbazing de toegang geweigerd omdat Jur een korte broek aan had??!!! (Over mij, in een halter truitje en 3 kwart broek, werd overigens niets gezegd??). Ik had het toen alweer erg hoog zitten, hoeveel dingen kunnen er misgaan in een paar dagen??!!! Maar er moest ergens een zaakje zitten waar je een lange broek kon huren, blijkbaar gebeurde dit dus wel vaker. Na even zoeken en niets gevonden, toch maar besloten om op en neer te gaan naar het hostel om even een lange broek aan te trekken.
Gewapend met een extra truitje voor mij, een sarong, mocht die nodig zijn, en Jur in een lange broek weer terug naar de Ambassade, waar we deze keer zonder problemen, en zonder dat de beveiliging ook maar een blik op Jur zijn broek richtte, binnen mochten. Bij de visa afdeling alle papieren ingevuld en overal kopietjes van gemaakt en eenmaal terug bij de dame aan het loket kregen we te horen dat het allemaal in orde was en dat we dinsdag onze visa en paspoorten weer konden ophalen......DINSDAG????????? Ja het duurt namelijk 3 werkdagen om dit in orde te maken (en het was ondertussen al tegen vieren),  3 werkdagen dus en geen 2 zoals ons in Kuching gegarandeerd was........................

Nog geprobeerd of de visa echt niet eerder konden, maar helaas en onze vlucht naar Jakarta kunnen we ook niet wijzigen, dus hier zitten we nu in Kuala Lumpur!!!!! We hebben er even goed van gebaald en zelfs de Mango (kledingzaak) die we hier spontaan tegenkwamen kon me op dat moment niet opvrolijken, maar na een hoop gepuzzel en gecheck nu maar besloten om toch tot maandag hier te blijven, veel andere keus hebben we niet omdat het ticket niet gewijzigd kan worden, en dan naar Jakarta te vliegen en dus voor het 30 dagen visum te gaan bij aankomst.
Dit betekent wel dat we dus onze vlucht van Jakarta naar Bangkok weer moeten wijzigen omdat die nu op 15 december staat en dat is dan te laat en wat minder tijd hebben voor Java, Bali en Nsu Tenggara, maar aan de andere kant hebben we dan weer meer tijd om ons visum voor Vietnam te regelen in Bangkok en kunnen we dus waarschijnlijk wel ongeveer tegelijk met Ronald en Marrije in Vietnam aankomen :-) !!!!

Eind goed, al goed!!!! En KL is nog niet zo erg, we hebben een leuker ander hostel gevonden en het staat hier vol met grote shopping malls en marktkraampjes, en ja hoor Jur vermaakt zich ook best ;-)
Morgen of overmorgen gaan we misschien een dagje naar Melakka, dat ligt hier vlakbij en schijnt erg mooi te zijn. En voor we het weten is het alweer maandag en stappen we weer in het vliegtuig!!!!!!

Liefs

 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer