nieuw caledonie 2

Bonjour!

Met spijt zijn we al weer vertrokken uit Lifou, heerlijk twee weken niets gedaan, en zitten we weer in Noumea, de hoofdstad van Nieuw Caledonie. Het was echt lekker, niet zo warm als bij jullie maar we zijn wel poepi-bruin, elke dag ons stokbroodje halen, vergezeld met 5 honden en elke dag rijst met kip of vis met chinese kool, beetje eenzijdig wel. We hebben twee daagjes een auto gehuurd en het eiland rond gecrosst, een vanille plantage bezocht en uh ja eigenlijk niet veel meer gedaan dan op het strand liggen.

Morgen vliegen we weer naar Sydney, en gaan dan een stationwagen proberen te huren om naar Cairns te rijden. The great ocean road hebben we geschrapt en we gaan ook korter blijven in Australie, het is allemaal peperduur hier in New Caledonie en Australie lijkt wel 2x zo duur als in New Zeeland. Dus vliegen we een ongeveer een maand eerder naar Jakarta. Over Indonesie horen we verschillende berichten: aardverschuiving bij Yogjakarta, waar ook de Merpati op uitbarsten staat, en afgelopen dinsdag is er een kleine tsunami geweest in zuidwest Java? En ook een aardbeving in Jakarta woensdag? Maar we kunnnen niet echt info vinden, althans niet op Nu.nl. Kan iemand ons iets meer vertellen? Met name over het reizen over Java, van Jakarta naar Bali. We kijken nog wel op de buitenlandse zaken site.

Zo gaan we lekker lunchen met drie verschillende carpaccio's van vis!

A tout a l'heure! 

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer