WHAHAHA!!!!

Alleen even snel om iedereen te laten weten dat ik weer veilig met beide benen op de grond sta en dus mijn eerste skydive vanaf Mission Beach heb overleefd!!!!! En het was echt geweldig!!!!!!! Ik zou zo nog een keer gaan!!!! Erg jammer dat ik de duik op het Yongala wrak heb moeten missen hiervoor, maar het was zeker de moeite waard!! Jur zijn duik is ook super geweest, heel veel vis en dan vooral erg grote!!! Achter af had ik hierop best mee kunnen gaan, want ze zijn niet in het wrak gegaan, dat leek mij nou juist zo naar, maar hebben er om heen gedoken en hebben dus daar ontzettend veel moois en groots gezien,helaas......misschien een volgende keer!? Maar dat parachute springen.......weet eigenlijk niet wat ik er verder over moet zeggen dan dat het echt SUPER was!!!! De vrije val is echt bizar, je gaat zo hard en na een paar salto's had ik eindelijk door wat boven of beneden was en daarna heb ik echt genoten van alles wat ik zag. Ik kon het Great Barrier Reef zien van ver, verschillende eilanden, het binnenland en de kustlijn. De vrije val duurde ongeveer 35 seconden, heel snel, en het stukje aan de parachute 5 minuten, maar ik had er zo nog de hele dag kunne hangen!!!! De rust die er daarboven is is echt geweldig!!!!!! Geloof dat ik er weer een leuke hobby bij heb, ik ga dit zeker nog vaker doen!!!!!

We zijn dus vanuit de Whitsundays doorgegaan naar Ayr, daar heeft Jur gedoken vanuit Alva Beach op het Yongala wrak, wat ook echt fantastisch was, het staat in de top 10 van mooiste duiksites ter wereld, dus dat zegt wel genoeg denk ik. Daar heb ik lekker een dagje op het strand gelegen en zijn we na zijn duik dinsdag meteen doorgereden naar Mission Beach. Ons eerste stukje door het donker gereden wat best eng was, want uitkijken voor Koala's, Kangaroe's en nu ook nog eens Cassowarries, een soort struisvogel maar dan met kleurtjes en hij is bedreigd dus die wil je al helemaal niet aanrijden!!!!! Maar alles goed gegaan, ik daar vanochtend mijn skydive gedaan en nu zijn we alweer boven Cairns in Port Douglas. Hier wilden we eigenlijk gaan duiken bij Cod Hole, daar zijn heel veel, hele grote vissen, we hebben gehoord dat er zelfs eentje zwemt ten grote van een auto.........btje overdreven misschien maar toch daar hadden we erg naar uitgekeken. Wat blijkt moet je om daar te komen een week op een live aboard zitten!!!! (op de boot dus!) helaas dus, geen tijd voor en ook niet echt zin om een week te gaan duiken, dus dat gaan we maar niet doen. Morgen verder door naar Cape Tribulation, de jungle in, en daar misschien nog een rain forest tripje doen of een uitstapje naar een Crocodile Farm en daarna moeten we alweer snel terug naar Cairns om ons vliegtuig maandag te halen naar Ayers Rock!!

Vandaag maar een hostel ingedoken, heerlijk genieten van een echt bedje vanacht en morgen weer eens een lekkere warme douche nemen!!!! Nu nog even een wijntje drinken, we gaan toch niet duiken morgen dus dat kan gelukkig weer!!!

Liefs

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer